Kirjaesittely
Robinson Crusoe, kirjaesittely
: , kansikuva

Kirjan arvostelu:

(Arvosana:
0 / 5)
0 ääntä.
Robinson Crusoe, kirjan perustiedot

ISBN: 9171024344
Kustantaja: Klassikerförlaget, Stockholm
Kirjailija(t): Daniel Defoe (Daniel Defoe ; översättning och bearbetning av Harry Lundin ; illustrationer av Jean Grandville ; efterskrift av Stefan Mählqvist)
Julkaisuvuosi: 1999
Kirjan asu: kirja / bok
Painos:
Kieli: svenska
Kirjastoluokka: 3.4
Sivumäärä: 285
Kirjan koko:
» Päivitä, lisää tai korjaa kirjan tietoja

Anna halutessasi oma arvosanasi kirjalle:Kirjan sisällön kuvaus

Daniel Defoe: Robinson Crusoe
Världens mest lästa överlevnadshandbok. Så blev Robin-son en bättre människa efter 28 år på en öde ö i Karibien. Som ende överlevande spolas den unge Robinson Crusoe upp på stranden av en öde ö. För att överleva måste han använda hela sin fantasi. Robinson lär sig leva efter naturens växlingar ? han jagar, fiskar, odlar och tillverkar sina kläder själv. Robinson gör många upptäcktsfärder på ön, håller utkik efter främmande fartyg och letar efter tecken på mänskligt liv i hopp om att räddningen ska komma. Robinson lever ensam i många år, med hund, papegoja och getter som enda sällskap. Men en dag finner han ett spår i sanden och får oväntat sällskap. Daniel Defoe inspirerades av en verklig händelse när han skrev Robinson Crusoe. Han hade hört berättas om sjömannen Alexander Selkirk som sattes i land på den obebodda ön Juan Fernandez år 1704. Defoe skrev vidare på temat och romanen om den engelske sjömannen Robinson Crusoe, som lever på en öde ö i 28 år, blev den klassiska överlevnadshandboken och en av världens mest spridda böcker. Denna utgåva har sv-v original-illustrationer av Jean Grandville och efterskrift av Stefan Mählqvist. Daniel Defoe levde i England mellan 1659 och 1731. Defoes artiklar var om-debatterade och hans skrifter hade stor betydelse för den engelska pressens utveckling. Han skrev i en mängd olika genrer och de mest kända böckerna är Robinson Crusoe (1719) och Moll Flanders (1722). I Frankrike uppmärksammades Defoes skildring av livet på den öde ön av självaste Rousseau, som tyckte att boken var en utmärkt grund för barnundervisning. Sv-v orig.ill: Jean Grandville Efterskrift: Stefan Mählqvist.

Lisätietoja:
Något förkortad utgåva.

Kirjastoluokka: 3.4 ja kirjastojärjestelmän avainsanat:

robinsonader, romaner, ungdomslitteratur, öde öar, klassiker, förkortade upplagor, skönlitteratur, kirjastotietokantaKävijöiden kirja-arvosteluita teoksesta ...

Löysitkö Internetistä kirja-arvostelun? Kirjoititko sellaisen? Vinkkaa!
Kirjoita oma kävijäarvostelusi kirjasta!SEURANTAPALVELU KIRJAKUSTAMOILLE | MARKKINOINTIKANAVA KIRJADIVAREILLE

Tutustu yritykseemme: eStory Publishing eBo.

YRITYS KILPAILUTA LIITTYMÄSI

Kilpailuta matkapuhelinliittymät, lankapuhelinliittymät ja nettiliittymät helposti! Säästä selvää rahaa.


Kirjaseuranta suosittelee blogia
Booking it some more
Tutustu blogiin!