Kirjaesittely
Aivot pellolle, kirjaesittely
Mikael Niemi: Aivot pellolle, kansikuva

Kirjan arvostelu:
* * * 1/2
(Arvosana:
3.5 / 5)
8 ääntä.
Aivot pellolle, kirjan perustiedot

ISBN: 9789510378618
Kustantaja: WSOY 2011
Kirjailija: Mikael Niemi
Julkaisuvuosi: 20110704
Kirjan asu: sidottu, kovakantinen
Painos: -
Kieli: fi, suomi
Kirjastoluokka: N8431
Sivumäärä: -
» Päivitä, lisää tai korjaa kirjan tietoja

Anna halutessasi oma arvosanasi kirjalle:Kirjan sisällön kuvaus

Mikael Niemi: Aivot pellolle
Maailmantuska on 16-vuotiaan työtä.

Elääkö harmaata elämää ja olla nolla (niin kuin aikuiset)? Eikö olisi parempi olla reilusti miinus?

Miten saisi vihreäsilmäisen tytön huomion? Pitääkö syödä lihaa? Pitääkö ylipäänsä syödä?

Kannattaako ylipäänsä elää?

Voi lukea Sartrea, kirjoittaa runoja ja elää kolme elämää kuolematta kertaakaan.

Tai sitten voi ottaa elämän ja kuoleman kysymykset ihan kirjaimellisesti.

Kursailematon ja yllättävä tarina teiniangstista – hillittömän hauska, herkkä ja herättävä, mutta myös kauhea, kuvottava ja kova. Poika lukee Sartrea, kirjoittaa runoja ja elää kolme elämää kuolematta kertaakaan. Mutta on myös kavereita, jotka ottavat elämän ja kuoleman kysymykset paljon kirjaimellisemmin ja ovat valmiita ryhtymään äärimmäisiin tekoihin.

Niemen tavaramerkki on naseva, kursailematon ilmaisu ja musta huumori. Taitavasti rytmitetty tarina pitää otteessaan, ja jatkuvasti yllätyksiä tarjoileva kieli vie mukanaan myös aikuisen lukijan. Niemi kuvaa nuoruuden koko tunnemyrskyn sievistelemättä ja selittelemättä. Tuloksena on tarina, joka on hillittömän hauska, herkkä ja herättävä, mutta myös kauhea, kuvottava ja kova. Kirja sopii parhaiten yli 15-vuotiaille.Kirja-arvosteluja teoksesta Aivot pellolle...

Kirjoittaja:

Teos: Aivot pellolle, Mikael Niemi
Mikael Niemen nuortenromaanin Aivot pellolle sankari ja minäkertoja on mamis verrattuna berliiniläiseen ikätoveriinsa. Hänenkin isänsä on häipynyt perhekuviosta, mutta perushoitajaäiti huolehtii pojastaan topakasti. Lintsaaminen ei tule kuuloonkaan, örveltäminen on mahdotonta ja seksielämä vasta unelma-asteella. Aksolotlin Mifti käyttäytyy holtittomasti, Niemen kirjan sankarin ongelma on näkymättömyys. ”Kuudentoista vuoden ajan olen ollut harmaa.”
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Aivot pellolle, Mikael Niemi
Hän on poika, jonka nimeä ei mainittaisi edes elokuvan lopputeksteissä. Eräänä päivänä, pieleen menneen rakkaudentunnustuksen häpeänaallossa, hän sitten päättää muuttua näkymättömästä näkyväksi. Päähenkilö heittäytyy vapaaehtoisesti hylkiöksi, testaa laumasielujen rajoja. Antisankarin aseina toimivat äidin vanha siivoustakki ja poskelle killumaan jätetty räkäklimppi.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Aivot pellolle, Mikael Niemi
Mikael Niemen nuortenromaani osuu valitettavan ajankohtaiseen keskusteluun nuorten miesten ahdistuksesta ja väkivaltaisista ajatuksista, jotka purkautuvat joillakin tekoihin saakka. Teoksen minäkertoja on 16-vuotias yksinhuoltajaäidin poika, jota kiusataan koulussa. Hänen ihailemansa tyttökin vain nauraa päin naamaa.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Aivot pellolle, Mikael Niemi
Norjan Utøyan joukkomurha, Kauhajoen- ja Jokelan koulusurmat. Kolmea hirmutekoa yhdistää tekijöiden halu "pelastaa" maailma omalla sairaalla tavalla ja leikkiä Jumalaa. Mikael Niemen kaunistelemattomassa teoksessa seurataan 16-vuotiaan lukiolaisen ja tämän kiusatun ystävän kehitystä.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Aivot pellolle, Mikael Niemi
Vielä selkeämmin asian esittää Mikael Niemi nuorisokuvauksessaan Aivot pellolle, jossa päähenkilöillä on melkoisesti hurjemmat päiväunet kuin Lehtisen Roopella. Viimeaikaisten tapahtumien valossa jo puolivälissä on selvää, mitä tässä pelätään, kun rapaa roiskuu niskaan oikealta ja vasemmalta.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Aivot pellolle, Mikael Niemi
Niemi on heittänyt hyvästit Tornionjokilaaksolle ja Vittulanjänghälle. Toivottavasti lopullisesti. Vaan ydinosaamisaluettaan, nuorisoa, ei Mikael-pappa ole hyljännyt. Parin vuoden takainen, 2011 suometettu Aivot pellolle tarkastelee maailmaa yleensä ja kouluyhteisöä erityisesti 16-vuotiaan minäsankarin silmin ja mielenliikkein.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kävijöiden kirja-arvosteluja teoksesta Aivot pellolle...

Löysitkö Internetistä tämän kirjan arvostelun? Kirjoititko sellaisen? Vinkkaa!
Kirjoita oma kävijäarvostelusi kirjasta!
Kirjat
Uusimpia palvelussa julkaistuja kirjoja

SEURANTAPALVELU KIRJAKUSTAMOILLE | MARKKINOINTIKANAVA KIRJADIVAREILLE

Tutustu yritykseemme: eStory Publishing eBo.

YRITYS KILPAILUTA LIITTYMÄSI

Kilpailuta matkapuhelinliittymät, lankapuhelinliittymät ja nettiliittymät helposti! Säästä selvää rahaa.