Kirjaesittely
Mr. Smith, kirjaesittely
Juha Seppälä: Mr. Smith, kansikuva

Kirjan arvostelu:
* *
(Arvosana:
2 / 5)
1 ääntä.
Mr. Smith, kirjan perustiedot

ISBN: 9789510390030
Kustantaja: WSOY
Kirjailija: Juha Seppälä
Julkaisuvuosi: 2012
Kirjan asu: sidottu, kovakantinen
Painos: 1. p
Kieli: fi, suomi
Kirjastoluokka: 842
Sivumäärä: 279
» Päivitä, lisää tai korjaa kirjan tietoja

Anna halutessasi oma arvosanasi kirjalle:Kirjan sisällön kuvaus

Juha Seppälä: Mr Smith
”Maailma on tarina, pelkkiä tarinoita jotka oli upotettu toisiin tarinoihin.”

Mr. Smith on huikea romaani idän ja lännen, menneen ja nykyisen, toden ja kuvitellun rajalta. Romaani on samalla matka vanhasta maailmasta globalisaation sekasortoon ja Euroopan kukoistuksen päivistä materialisoituneen maailman auringonlaskuun.

Teoksen henkilögalleria ulottuu kauniista Briscillasta eläkkeelle jääneeseen päätoimittaja Orvo Manniseen ja hänen älypuhelinpalveluita kehittävään poikaansa sekä ehtyvän luovuutensa kanssa kamppailevaan kirjailija Erkka Torroon.

Kerrontaa tahdittaa salaperäinen Mr. Smith. Hän sukkuloi ajassa ja tilassa, historiassa ja tässä päivässä Münchhausenin suvereeniudella ja ruhtinas Myškinin intohimolla. Hän tietää kaikesta paljon ja on omistautunut ongelmien ratkaisemiseen. Eräs niistä on hänen isoisänsä ja tämän kadoksiin joutuneen käsikirjoituksen arvoitus. Kulkeeko Mr. Smith isoisänsä, herra Schmidtin, jalanjälkiä: eksyttäviä polkuja, jotka risteilevät halki kaoottisen elämän johtamatta muualle kuin epävarmuuteen ja yksinäisyyteen?

Kaikki etsivät. Lohdullista on, että joku myös löytää.Kirja-arvosteluja teoksesta Mr. Smith...

Kirjoittaja:

Teos: Mr. Smith, Juha Seppälä
Juha Seppälän romaani Mr. Smith liikkuu elastisesti monessa ajassa ja neljässä sukupolvessa. Siinä vieraillaan useassa paikassa, Venäjällä, Suomessa, Pietarissa, vanhassa Viipurissa, Turussa, Karjalan kannaksella. Romaanista muodostuu lukijalle eräänlainen kaleidoskooppi, jolla katsotaan menneestä nykyhetkeen, nykyhetkestä menneeseen.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Mr. Smith, Juha Seppälä
Tänään ilmestyvä Juha Seppälän Mr. Smith muistuttaa hänen Paholaisen haarukkaansa (2008), jonka Finlandia-voiton kampitti ennätyksellisen tasokas romaanivuosi. Mr. Smith on ehdokkaan päivitetty versio ja verrattomasti kovempi luunappi silmien väliin. Molempien estetiikka on yhtä kutsuva kuin tunturin rakkakivikko, mutta uusimman karussa maisemassa kasvaa jopa muutama kitulias ruoho, elävä romaanihenkilö, joihin lukija tarttuu henkensä hädässä.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Mr. Smith, Juha Seppälä
Juha Seppälän (s. 1957) uusin teos Mr. Smith on hyökkäys nyky-Eurooppaa, rahamarkkinoita, tympeää pintakulttuuria sekä materialisoitunutta ihmiskuvaa vastaan. Eniten se riepottaa leibniziläisen optimismin vallassa olevia digitaalisen vallankumouksen airueita, joiden kaikkinainen kritiikittömyys kertoo vain ja ainoastaan ajattelun kuolemasta. Samalla se on metakertomus, romaani romaanin sisällä. Tarinat ja ihmiset niissä lomittuvat, yhdestä tulee toinen, muttei kuitenkaan sama.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Mr. Smith, Juha Seppälä
Kirjailija Juha Seppälä on valitettavasti saanut julkaisukuntoon uuden romaaninsa. Tänään ilmestyvä Mr. Smith on monitasoinen, unenomainen ja runsaasti ajatuksenruokaa tarjoileva. Se on rakenteeltaan haastava, eikä kerronnasta voi puristaa yksiselitteistä kaikille avautuvaa tuoteselostetta. Se on siis kirjallisuutta.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Mr. Smith. Juha Seppälä
Juha Seppälän Mr. Smith -romaanissa on paikoin niin tiukkaa tarinaa, ettei lukijalle jää paljon tilaa, vähän samaan tapaan kuin vuoden 2008 Paholaisen haarukassa. Se ei kuitenkaan ole koko totuus. Mr. Smith on sisällöltään, rakenteeltaan ja tyyliltään niin rikas ja monimuotoinen, että semmoista harvoin tapaa.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Mr. Smith, Juha Seppälä
Juha Seppälän (syntynyt 1956) uusi romaani kehkeytyy Pietarissa ja Karjalan kannaksella 1800-luvun lopulta. Siellä viipurilainen ”herra Schmidt” oppii kauppamiehen metkut poikaiässä isältään. Tämä suomalaistaa oman ja poikansa nimen 1906, mutta teksti puhuu ”selvyyden vuoksi” Schmidtistä.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Mr. Smith, Juha Seppälä
Pieni ihminen suurissa sykleissä - tämä lainaus Juha Seppälän romaanista Mr. Smith voisi olla myös tiivistelmä tai luonnehdinta tuon runsaudensarven sisällöstä. Kyse on ihmisistä historian kuohuissa, oman aikansa tuotteina, ja talouden rattaiden armottomassa jauhannassa. Romaanin rakenne on kiinnostava, vaikeakin, polveilevan, monikerroksisen kerronnan ansiosta. Asiaa on valtavasti. Voi ajatella, että juonta perinteisessä mielessä ei oikeastaan ole, vaikka seurattavia tapahtumia kylläkin. Seppälä rikkoo perinteisen romaanin rajat.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Mr. Smith, Juha Seppälä
Juha Seppälän kirja alkaa kuvauksella Pietarista vuonna 1891, jolloin eräänä talvi-iltana Mihail Mihailovitš Schmidt odottaa merkkiä rakastettunsa ikkunan alla. Kirjan alku toi mieleeni venäläiset klassikot: ”Lunta, puistojen puut pörheinä uudesta puhtaasta lumesta, kaikkialla kinoksia. Hevoset hölkkäsivät kaduilla lähes ääneti, Mihail Maihailovitš Schmidtin sisällä huusi.” Pietarissa ja Karjalan kannaksella kasvaa kirjan päähenkilön Mr. Smithin isoisä, joka oppii kaupankäynnin ja liike-elämän metkut omalta isältään.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Mr. Smith, Juha Seppälä
Juha Seppälän Mr. Smith on kirja, jonka lukeminen kestää kauan-ei siksi, että se olisi sivumäärältään ylettömän laaja, vaan siksi, että jollakin kummallisella tavalla Seppälän teksti masinoi merkillisten mielleyhtymien kautta ajatuksia aikaa vievästi kauas ja moneen suuntaan. Kirjan maailman lisäksi teksti kuljettaa lukijaa tämän oman maailman outoihin loukkoihin.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Juha Seppälä: Mr. Smith
Juha Seppälän romaani ei hempeile tunteilla eikä mielistele lukijaansa, melkein kolkolta tuntuu tämä tarinankerronta: Mr. Smith (WSOY, 2012). Lyhytkin teos on, 279 sivua, mutta tässä sivumäärässä Seppälä ehtii kuvata melkoisen siivun Suomen historiaa, niin 1900-luvun alusta kuin nykyajan pinnastakin.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Mr. Smith, Juha Seppälä
”Taonnan aikana kappaleesta ei poisteta ainetta vaan sitä muovaillaan kohti haluttua suuntaa.” Näin tiivistää Wikipedia sepän työn menetelmän, takomisen. Ja juuri näin tuntuu tekevän Juha Seppälän romaani Mr. Smith (suomennettuna Herra Seppä).
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Mr. Smith, Juha Seppälä
Jos ei ole rikosta, on oltava juoni. Mieluiten molemmat. Ei ole merkitystä, mikä rikosjuoni on. Vain sen puuttuminen on ongelma. Juoni ei ole rikos, sen puuttuminen on. Muuten lukija ei tiedä mitä lukee, taluttava käsi puuttuu, lukija ei pääse perille, vaan jää roikkumaan yksin, epätietoisuuteen ja neuvottomuuteen, tyydyttämättömyyden tilaan.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kävijöiden kirja-arvosteluja teoksesta Mr. Smith...

Löysitkö Internetistä tämän kirjan arvostelun? Kirjoititko sellaisen? Vinkkaa!
Kirjoita oma kävijäarvostelusi kirjasta!
Kirjat
Uusimpia palvelussa julkaistuja kirjoja

SEURANTAPALVELU KIRJAKUSTAMOILLE | MARKKINOINTIKANAVA KIRJADIVAREILLE

Tutustu yritykseemme: eStory Publishing eBo.

YRITYS KILPAILUTA LIITTYMÄSI

Kilpailuta matkapuhelinliittymät, lankapuhelinliittymät ja nettiliittymät helposti! Säästä selvää rahaa.