Kirjaesittely
Sukujuhlat, kirjaesittely
Håkan Nesser: Sukujuhlat, kansikuva

Kirjan arvostelu:

(Arvosana:
0 / 5)
0 ääntä.
Sukujuhlat, kirjan perustiedot

ISBN: 9789513159139
Kustantaja: Tammi Kustannusosakeyhtiö 2011
Kirjailija: Håkan Nesser
Julkaisuvuosi: 2011
Kirjan asu: sidottu, kovakantinen
Painos: -
Kieli: fi, suomi
Kirjastoluokka: 842
Sivumäärä: 510
» Päivitä, lisää tai korjaa kirjan tietoja

Anna halutessasi oma arvosanasi kirjalle:Kirjan sisällön kuvaus

Håkan Nesser: Sukujuhlat
On joulukuu Kymlingen pikkukaupungissa. Hermanssonin perhe kokoontuu viettämään 105-vuotisjuhlia - isä Karl-Erik täyttää 65 ja vanhin tytär Ebba 40. Mutta mikään ei suju niin kuin on ajateltu. Perheen poika Robert, tosi-tv-sarjassa itsensä munannut julkkis, katoaa iltakävelyllään. Ja seuraavana yönä katoaa Ebban poika Henrik, samalla lailla jälkiä jättämättä.

Gunnar Barbarotti saa katoamistapaukset tutkittavakseen. Voiko olla pelkkää sattumaa, että saman perheen kaksi jäsentä katoaa peräkkäisinä iltoina? Barbarottin on päästävä käsiksi ongelmaisen perheen synkimpiin salaisuuksiin.

Barbarotti on raikas tuttavuus: kerrankin kunnollinen poliisi, jolla ei ole alkoholiongelmaa eikä taipumusta väkivaltaisuuteen. Vaan on hänelläkin omat kipupisteensä, epäileväinen luonteenlaatu, italialainen isä joka on teillä tietymättömillä ja huolia aiheuttava teinitytär.Kirja-arvosteluja teoksesta Sukujuhlat...

Kirjoittaja:

Teos: Sukujuhlat, Håkan Nesser
Håkan Nesser on luonut Van Veeterenin jälkeen uuden poliisisankarin, sympaattisen rikoskonstaapeli Gunnar Barbarottin, joka kiinnostavuudessaan kilpailee tasaväkisesti kunnon komisarion kanssa. Van Veeteren -sarjan tapahtumapaikka oli täysin fiktiivinen maa jossain Atlantin tai Pohjanmeren rannikolla. Nesserin mieltymys mielikuvituksen luomiin paikkoihin ilmenee myös uudessa sarjassa, jossa tapahtumat keskittyvät paljolti Kymlingen pikkukaupunkiin, jonka poliisivoimissa Barbarotti työskentelee. Kymlinge toki on olemassa, Tukholman pohjoispuolella Sundbybergin kunnassa ja se tunnetaan mm. viheralueestaan ja ”aaveasemasta”, Kymlingen metroasemasta, joka rakennettiin mutta jota ei koskaan avattu.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Sukujuhlat, Håkan Nesser
Joulukuun tuiskuissa vietetään mukavaa perhejuhlaa, Hermanssonien 105-vuotisjuhlaa. Isä Karl-Erik täyttää 65 vuotta ja perheen vanhin tytär Ebba 40 vuotta. Kaikki on suunniteltu huolella etukäteen, mutta mikään ei oikein suju kuten on ajateltu. Perheen poika Robert, tosi-tv-sarjassa itsensä munannut B-luokan julkkis, katoaa iltakävelyllää…
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Sukujuhlat, Håkan Nesser
Kun kirjailija suunnittelee julkaisevansa sarjan teoksia, päähenkilö ei joko vanhene lainkaan (James Bond) tai hän elää ajassa (Erik Ponti). Håkan Nesser , joka Suomessa tunnetaan Van Veeterenin rikostutkimuksista tai rikosdraamasta Kim Novak ei uinut Genesaretin järvessä, on aloittanut kotimaassaan Ruotsissa jo neljä teosta saaneen sarjan. Sarjan ensimmäiseen suomennettuun kirjaan päähenkilöksi on valikoitunut 45-vuotias vanhempi konstaapeli Gunnar Barbarotti. Kokonaisuuden avaavassa Sukujuhlat -romaanissa konstaapeli vanhenee vuoden.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Sukujuhlat, Håkan Nesser
Kymmenen Van Teeteren -dekkaria takonut Nesser loi myös viittäkymppiä lähestyvän, eronneen Gunnar Barbarottin. Sarjan ensimmäisessä osassa Barbarotti on vasta rikoskonstaapeli, joten tämäkin fiktiohahmo ehtii jatkaa rikosten ratkomista. Virkistävää on, että poliisitutkinta jää sivuosaan ainakin Sukujuhlat-kirjassa, joka keskittyy kuvaamaan mitä kahden katoavan miehen ja heidän perheenjäsentensä päässä liikkuu. Aika moni tahtoisi kuolla tai tappaa.


Kirjoittaja:

Teos: Sukujuhlat, Håkan Nesser
Ruotsalainen rikoskirjailija Håkan Nesser päätti joitakin vuosia sitten komisario Van Veeterenistä kertovan suositun kirjasarjan. Nesser ei kuitenkaan siirtynyt reserviin sankarinsa kanssa, vaan loi uuden hahmon, vanhemman rikoskonstaapelin Gunnar Barbarottin. Kymlingen pikkukaupungissa vaikuttava Barbarotti on yli nelikymppinen, eronnut ja aikuistuvan tyttären huoltaja. Kaksi nuorempaa lasta on jäänyt vaimolle. Oudohkon sukunimenkin tausta selviää esittelyssä. Nesser onnistuu välttämään monet perinteiset poliisikliseet ja saa hahmoon tuoreutta.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Sukujuhlat, Håkan Nesser
Kuvitteelliseen Maardamiin sijoittuvalla komisarion Van Veeterenistä kertovalla 10-osaisella sarjalla itsensä läpi lyönyt Håkan Nesser (s. 1950) taas tuo ruotsalaiselle murhanäyttämölle uuden sankarin - pikkukaupungissa työskentelevän rikoskonstaapeli Gunnar Barbarottin, jonka äiti on ruotsalainen, isä italialainen.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Sukujuhlat, Håkan Nesser
Herätessään Rosemarie Wunderlich Hermanssonilla on päässään selvä kuva kahdesta linnusta, joiden nokassa on puhekuplat. Toinen niistä kehottaa häntä tappamaan itsensä, toinen nimeää kohteeksi hänen miehensä Karl-Erikin, jolle vaimo on antanut lisänimen Pedagogihonka. Tämä on asetelma Håkan Nesserin Sukujuhlien alussa. Yli 300 sivua myöhemmin Rosemarie rukoilee Jumalaa, johon hän ei usko, ja odottaa että hirvi törmäisi hänen autoonsa.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Sukujuhlat
Vaikka Håkan Nesseristä olin kuullutkin, vaikkakaan en aiemmin lukenut, niin iloisesti yllätti tämä kirja, Sukujuhlat (Tammi, 2011; suom. Saara Villa). Kirjan ensimmäinen puolikas on todella mukaansa tempaavaa tekstiä, eikä tunnu dekkarilta ollenkaan vaan hienosti ihmishahmoihin pureutuvalta kaunokirjallisuudelta.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kirjoittaja:

Teos: Sukujuhlat / Håkan Nesser
Suku on pahin, niin sanotaan. Ja sukujuhlissa saattaa sattua ja tapahtua kaikenmoista, siksi nappasin mukaani tämän Nesserin uutuuden. Sukujuhlat on Nesserin Barbarotti-sarjan ensimmäinen osa ja kummallisella tavalla koukuttava kirja. Se etenee hitaasti ja vähän vaivihkaisesti, kuin todellista elämää jäljitellen. Ja silti sivuja on vain pakko kääntää, koska kerronta kaikessa arkisuudessaankin vie mukanaan.
[ Arvostelu: lue lisää... ]


Kävijöiden kirja-arvosteluja teoksesta Sukujuhlat...

Löysitkö Internetistä tämän kirjan arvostelun? Kirjoititko sellaisen? Vinkkaa!
Kirjoita oma kävijäarvostelusi kirjasta!
Kirjat
Uusimpia palvelussa julkaistuja kirjoja

SEURANTAPALVELU KIRJAKUSTAMOILLE | MARKKINOINTIKANAVA KIRJADIVAREILLE

Tutustu yritykseemme: eStory Publishing eBo.

YRITYS KILPAILUTA LIITTYMÄSI

Kilpailuta matkapuhelinliittymät, lankapuhelinliittymät ja nettiliittymät helposti! Säästä selvää rahaa.


Kirjaseuranta suosittelee blogia
Nenä kirjassa
Tutustu blogiin!